festmeny

1. Gravlaxtoast med laxsås 48:-

2. Toast ā la Heleneholm (skaldjur) 48:-

3. Grädd- och laxpaté med skaldjurssås 58:-

4. Räkcocktail med Rhode Islandsås 48:-

5. Avocado med räkor och krassesås 55:-

6. Basturökt skinka med melon 45:-

7. Fransk lantpaté med Cumberlandsås 55:-



dryck

8. Sillsmörgås med ägg 40:-

9. Skånsk sillamacka: Grovning med skivad potatis, matjessill och gräddfil 40:-

10. Kall friterad spätta med remouladsås 45:-

11. Saltkött, leverpastej, sky- och rålökring 45:-

12. Skinka med legymsallad 45:-

13. Rostbiff med remoulade och tillbehör 45:-

14. Räksmörgås 48:-

15. Färskrökt lax med pepparotsgrädde 50:-

16. Landgång Special: Räkor, ägg, sill, skinka, rostbiff, leverpastej, ost 78:-

17. Lyxlandgång: Lax, ål, räkor, rostbiff, skinka, ost 95:-

30. Sandwichsnittar (dubbla):

med blandat pålägg 30:-

med rostbiff 30:-

med skinka 30:-

med kalkon 30:-

med ost 30:-

med rökt lax eller räkor 35:-

19. Smörgåstårta med: Räkor, ägg, skinka, rostbiff, ost 60:-

20. Skaldjurstårta med: Lax, krabbfisk, räkor och tonfisk 65:-

dryck

21. Lax med sparris och pepparrotsvisp, ägghalva med räkor, rostbiff med remoulade,
rostad lök, potatissallad, kalkonbröst, Walldorfsallad, två sorters ost, kex och vindruvor 160:-

22. Två sorters sill, dansk "fläskesteg" med tillbehör,
friterad rödspätta med majonnäs och räkor, rostbiff, kalkon och ost 155:-

23. Hemgravad lax med hovmästarsås, rostbiff med pickles,
potatissallad, skinka, legymsallad, lantpaté med Cumberlandsås 150:-

24. Blandat fat: Kassler, skinka, rostbiff, potatissallad 125:-

25. Kuvertbröd med smör eller en grov/vit skiva bröd med smör 10:-

dryck

26. Stekt eller porcherad laxfilé med hollandaisesås 105:-

27. Gratinerad rödspättfilé med räkor, sparris, hummersås, spritsad potatismos 95:-

28. Sjötunga i champagnesås med pommes duchesse 150:-

dryck

29. Wienerschnitzel (fläsk) med gröna ärtor, stekt potatis 75:-

30. Fläsk noisette "Nobis" med sparris, räkor och bearnaisesås 95:-

31. "Dansk fläskesteg" med rödkål och delikatessgurka 85:-

32. Helstekt benfri kotlett med portvinsstuvade champinjoner och grönsaker 88:-

33. File Mignon "Black and White" med sparris, tryffelsås och bearnaisesås 115:-

34. Pepparstek med grön pepparsås, grillad tomat och purjolökspotatis 125:-

35. Franskt ankbröst med apelsinsås, potatiskroketter 145:-

36. Helstekt oxfilé eller Tournedos med konjaksås och potatisgratäng 170:-

37. Husets "Fläskfilé Heleneholm" (väldigt omtyckt) 135:-

38. Fläskfilé medaljonger med hummersås och pommes duchesse 110:-

39. Rådjursstek med brynta kantareller, gräddsås, päronhalva med gelé 170:-

40. Kycklingfilé med råstekt potatis och dragonsås 89:-

dryck

41. Fromage av citron, apelsin eller jordgubb 50:-

42. Chokladmousse 50:-

43. Parfait av punch, mocka, nöt eller citron 50:-

44. Fruktsallad med likörgrädde 50:-

45. Tårta: Schwarzwald, Prinsess, Maroco 50:-



Heleneholm Slott, Restaurang & Pensionat
Ystadvägen 23, 214 45 Malmö
Tel/fax: 040-838 84, mob: 0736-19 04 37
e-mail: heleneholm@swipnet.se
Kontakta oss
©2008